Nieuws
15 september 2005 - Ron Smeets

Austronaut kiezen per SMS

In 2007 neemt Maleisie deel aan een Russische ruimtevaart missie. Om te bepalen welke astronaut namens het land in mag stappen wordt binnenkort het publiek ingeschakeld.

De verantwoordelijke minister is schijnbaar verzot op alle SMS stemacties die ook daar razend populair zijn en hij heeft dus besloten dat de keuze voor de gelukkige astronaut door middel van SMSjes bepaald gaat worden.

In totaal hebben zich ruim 11.000 gegadigden gemeld voor de begeerde stoel, maar daar blijven, na de nodige tests en onderzoeken, slechts een handvol gekwalificeerde kandidaten van over die dus per SMS zullen moeten strijden. Daarna zal de beste (lees: populairste) van hen uiteindelijk in de Russische raket mogen stappen.

Hadden we in Nederland ook moeten doen, dan was waarschijnlijk Chriet Titulaer gekozen in plaats van Wubbo Ockels (beterschap Wubbo!)

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.