Nieuws
28 augustus 2005 - Ron Smeets

Australische leger werft per SMS

Het leger is in Australie geen populaire werkgever. De overheid doet daarom al jaren verwoede pogingen om het aantal soldaten op een niveau te brengen zodat het land, mocht iemand het in zijn hoofd halen het aan te vallen, goed verdedigd kan worden.

Sinds kort worden duizenden jongeren regelmatig per SMS bestookt met aanlokkelijke aanbiedingen om soldaat te worden.

Politiek gezien is de actie niet overal een succes. Diverse politici en belangenorganisaties vinden dat een SMS reclame campagne die door de overheid ondersteund wordt tot privacy problemen kan leiden als andere bedrijven en marketeers het 'goede' voorbeeld gaan volgen.

Overigens lijkt de nood in het leger wel erg hoog, zo blijkt uit de wervingsacties van de afgelopen maanden. Hierbij zitten onder andere het toelaten van niet-Australiers en vrouwen en als klap op de vuurpijl het meelopen in een Gay parade van geuniformeerde soldaten in de hoop dat homo's zich massaal gaan aanmelden als soldaat.

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.