Nieuws
06 november 2008 - Ron Smeets

Australische '199 dollar' Android Phone in de maak

Klinkt als goed nieuws, toch? Het toestel waar in dit bericht over gesproken wordt is echter niet de T-Mobile G1 want die kunnen wij pas begin volgend jaar in de winkels verwachten.

Nee, bovenstaande uitspraak is afkomstig van een Australische 'hobbybob' die al meer dan twee jaar zijn eigen merk TV's, GPS toestellen, DVD Spelers en andere gadgets maakt en verkoopt en daarmee inmiddes een jaaromzet van 8 miljoen dollar heeft weten te behalen. Dit jaar verwacht hij zelfs meer dan 15 miljoen dollar aan gadgets te verkopen.

Ruslan Kogan (foto) heeft nu dus zijn zinnen gezet op het produceren van een Android Smartphone die nog voor de Kerst in zijn online winkel te koop zal zijn met een prijskaartje van 199 Dollar.

Zoals bekend is Android een Open Source besturingssysteem dus in principe voor iedereen vrij te gebruiken. Daarnaast heeft Ruslan contacten met Chinese fabrikanten die de hardware kunnen leveren.

De 'Australische Android Phone' zal, zo zegt Ruslan, veel weg hebben van de iPhone (full touchscreen front, geen fysiek toetsenbord) en voorzien worden van features zoals WiFi, GPS, Bluetooth en een Trackball voor menu-navigatie. Het definitieve ontwerp moet nog gekozen worden.

Over het aan de praat krijgen van de Android Software doet Ruslan niet moeilijk. Volgens hem is het namelijk een maar een dag of twee werk. In zijn eigen woorden: "It's a matter of loading the Android system on to the phone, configuring it, making sure it works very well and then the manufacturing of the few thousands phones that we need to launch it is just a matter of a day or two."

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.