Nieuws
13 december 2006 - Ron Smeets

Australiers hardleers als het gaat om hands-on bellen

Een recent onderzoek heeft uitgewezen dat nog steeds 39% van de Australische verkeersdeelnemers wel eens hands-on belt terwijl hij of zij een voertuig bestuurt.

Meer dan 12% geeft zelfs toe dat ze achter het stuur, tijdens het rijden, SMSjes intypen.

Met behulp van de testresultaten, gegevens over ongevallen en wat statistisch rekenwerk hebben de onderzoekers een schatting gamaakt van het aantal verkeersdeelnemers dat als gevolg van het hands-on bel en -SMS gedrag het afgelopen jaar bij verkeersongevallen betrokken zijn geraakt: 46.000

Bovendien moesten bijna 147.000 bellende en SMS-ende bestuurders in diezelfde periode met hun voertuig uitwijken om een aanrijding te voorkomen.

Bron:Sydney Morning HeraldGerelateerde links:
Engelse automobilisten bellen steeds vaker handsfree
Hands-on handelingen in het verkeer nemen toe!
De gevaren van handsfree bellen
Gevangenisstraf voor SMSen tijdens het rijden
Handsfree bellen, maar dan anders
Handsfree bellen in verkeer niet veiliger
Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.