Nieuws
09 december 2011 - Ron Smeets

Aussie verkoopverbod Galaxy Tab 10.1 defintief opgeheven

Het was vorige week al min of meer rond dat de Australische rechters het verkoopverbod op de Galaxy Tab 10.1 Down Under zouden opheffen.

Vannacht werd bekend dat Apple ook haar laatste hoger beroep verloren heeft. Samsung mag de Galaxy Tab 10.1 definitief, vanaf aanstaande maandag, weer in de Australische winkels leggen.

Daarmee lijkt de zaak tussen Apple en Samsung, met betrekking tot de Galaxy Tab 10.1 in het land van de Kangaroo's, Wombats en Koala's defintief ten einde. De Amerikaanse fabrikant kreeg begin vorige week nog een extra, bij (hoge) uitzondering, mogelijkheid om beroep aan te tekenen tegen de opheffing van het verkoopverbod, maar die zaak is nu dus ook in Samsungs voordeel beslecht. Als Apple wel in het gelijk gesteld was, dan zou de Galaxy Tab 10.1, in de originele uitvoering, waarschijnlijk nooit meer in Australië verkocht hebben mogen worden, aldus de Sydney Morning Herald.

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.