Nieuws
03 juli 2007 - Ron Smeets

AT&T's EDGE netwerk bezwijkt. . .

De berichten dat AT&T's EDGE netwerk, dat toch al niet de beste naam had in de VS, de afgelopen uren bezweken is als gevolg van de enorme hoeveelheid (extra) dataverkeer dat door de ruim 500.000 iPhones gegenereerd wordt, worden steeds talrijker.

Of de iPhones inderdaad iets te maken hebben met de storingen is natuurlijk nog niet met zekerheid te zeggen maar feit is wel dat deze storing voor AT&T precies op het verkeerde moment komt.

Vorige week, daags voor de iPhone lancering, leek AT&T helemaal klaar te zijn voor de stroom aan extra klanten die men verwachtte. Het leek er zelfs op alsof de Telco op de valreep nog enkele updates van haar EDGE netwerk uitgerold had met hogere download snelheden tot gevolg.Gerelateerde links:
Datasnelheden AT&T EDGE ineens fors omhoog
Vergelijkende reclame is leuk, maar. . .
Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.