Nieuws
23 oktober 2016 - Ron Smeets

AT&T gaat meer met mobiel video doen en koopt Time Warner voor 85 miljard De Amerikaanse provider begrijpt dat belminuten en sms'jes al lang niet meer de cash cows zijn

Bellen en SMS'en zijn al lang niet meer de belangrijkste inkomstenbronnen voor mobiele providers. We gebruiken steeds meer data voor social media, video-bellen, gamen, muziek streamen en het kijken van video's en films. Bij AT&T hadden ze daarom al een tijdje hun zinnen gezet op de overname van een van de grootste content providers ter wereld. Vandaag is de kogel, voor wat betreft de directies van beide bedrijven door de kerk. AT&T gaat 85 miljard dollar op tafel leggen om Time Warner in te lijven.

Een woordvoerder van de provider liet tegenover Reuters weten dat ze er van doordrongen zijn dat de toekomst van video bij mobiele devices gezocht moet worden. De overname van Time Warner, waar onder anderen HBO, CNN en de film- en TV productiemaatschappij Warner Bros deel van uitmaken, is dus een logische stap.

Hoewel de directies van AT&T en Time Warner er dus al uit zijn moet de overname nog wel bekeken en goedgekeurd worden door de Amerikaanse mededingingsautoriteit. De verwachting is dan ook dat het afhandelen van de deal nog tot eind 2017 zal duren. Mits deze goedgekeurd wordt dus.

Het is overigens niet de eerste 'Video overname' van AT&T. Vorig jaar kocht de provider de satteliet TV provider DirectTV al voor bijna 50 miljard dollar.

'De Donald' heeft al laten weten dat wanneer hij president wordt hij er persoonlijk voor zal zorgen dat de fusie tussen de provider en Time Warner tegengehouden wordt. Volgens Trump ontstaat met de overname namelijk een bedrijf dat te veel macht krijgt over infrastructuur en content. Gelukkig voor AT&T en Time Warner is de kans maar klein, zo niet nihil, dat Trump na de verkiezingen van 8 november de volgende president van de VS zal blijken te zijn ;)

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.