Nieuws
21 juni 2007 - Ron Smeets

AT&T bereidt zich voor op de 'run op iPhones'

Eerder meldde ik al dat de AT&T winkels in de uren voordat de iPhone officieel op de markt komt (29 Juni om 18u00, lokale tijd) een paar uur dicht gaan zodat het personeel de voorraad iPhones in ontvangst kan nemen en de inrichting van de winkels aan kunnen passen.

De Amerikaanse Telco verwacht in de eerste dagen en maanden een dusdanige run op de iPhone dat men nog diverse andere maatregelen gaat nemen.

Zo adviseert men de winkels om de dagen voor 29 Juni wachtrij poortjes (zoals we die kennen van de Efteling en voor de inchack balie's op vliegvelden) buiten de deur te zetten zodat de (camperende) bezoekers niet teveel overlast voor de omgeving opleveren.

Daarnaast zal AT&T gedurende de eerste maanden 2000 man extra personeel inzetten om de drukte in de winkels in goede banen te kunnen leiden en diefstal te voorkomen. Maar liefst 200 werknemers zullen de komende maanden fungeren als 'testers' die door het hele land de iPhone gaan uitproberen om zoveel mogelijk 'kinderziektes' en eventuele problemen met de bereikbaarheid te inventariseren en melden.

De iPhone zal alleen verkocht worden in de 1800 winkels van AT&T zelf en niet bij sub-dealers zoals Best Buy, RadioShack en andere telefoonwinkels die AT&T producten verkopen. Natuurlijk zal de iPhone ook in de Apple Centre's te koop zijn.

de beveiliging en verkoopprocedure van de iPhone

Gerelateerde links:
AT&T winkels dicht als de iPhone binnenkomt
Amerikaanse iPhone toch NIET bruikbaar in Europa?!
Amerikaanse releasedatum iPhone bevestigd: 29 Juni
Werknemers van AT&T geen vrij tijdens lancering iPhone
iPhone Countdown
iPhone op schema
Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.