Accessoires
03 september 2014 - Ron Smeets

Asus Zenwatch heeft Android Wear en is waterdicht

Na diverse teasers over he mooi de eerste smartwatch van Asus wel niet zou zijn is de ZenWatch vandaag in Berlijn officieel gepresenteerd. Mooi? Dat is een kwestie van smaak natuurlijk. Het gebogen design (en scherm) maken hem wat mij betreft mooier dan de meeste andere rechthoekige smartwatches.

Het toestel wordt voorzien van Android Wear en is waterdicht (IP55). Verder heeft dit slimme horloge een 1.6 inch AMOLED scherm (320 x 320), een 1.2 GHz Qualcomm Snapdragon 400 processor, 512MB RAM en 4 GB intern geheugen.

Asus gaf ook aan dat de fabrikant van plan is om haar eigen User Interface, ZenUI, over Android Wear te installeren, maar dat kan nog wel eens lastig worden. Google staat voroalsnog namelijk geen eigen UI's toe op Android Wear. Het vermoeden is dan ook dat Asus wat eigen thema's voor de klok en wellicht wat extra Zen apps op het toestel zal installeren. Op het prijskaartje van de ZenWatch staat straks 199 Euro en als het goed is ligt hij net voor de kerst in de winkels.

De overige specs:
- Bluetooth 4.0
- 1.4 Wh akku (capaciteit nog onbekend)
- microUSB
- 60.6 x 39.8 x 7.9 - 9.4 mm
- 75 gram (inclusief band)

Asus-ZenWatch-b Asus-ZenWatch-a

Een korte videodemo van de ZenWatch:

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.