Wearables
08 november 2014 - Ron Smeets

Asus ZenWatch al te koop... in Amerika Nederlandse en Belgische kopers moeten nog even geduld hebben

Toen Asus, tijdens de IFA, de ZenWatch presenteerde waren we al enkele weken lekker gemaakt met fraaie teasers van het slimme horloge. Direct na de onthulling kreeg de Taiwanese fabrikant veel complimenten voor het bijzonder mooie design van hun eerste smartwatch.

Sindsdien, inmiddels ruim twee maanden verder, is het wachten op het moment dat de ZenWatch, die 199 Euro gaat kosten, in de winkels verschijnt. In Amerika gebeurt dat morgen, 9 november, al. Hier in Nederland en België zullen wel helaas nog een paar weken geduld moeten hebben. Volgens de meest recente berichten komt de ZenWatch rond de Kerst ook naar de lage landen.

Tot die tijd moeten wij het nog maar even doen met kiejes en video's ;) Wat mij betreft is de ZenWatch in ieder geval de mooiste vierkante smartwatch van dit moment en mijn favoriete ronde slimme horloge? Dat is de G Watch R van LG.

De belangrijkste specs van de Asus ZenWatch:
- 1.2 GHz Qualcomm Snapdragon 400 processor
- 512 MB RAM
- 4GB Geheugen
- 1.63 inch AMOLED Display (320 x 320 pixels)
- Gebogen Gorilla Glass 3
- IP55 Waterafstotend

Via

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.