Wearables
01 juni 2015 - Ron Smeets

Asus ZenWatch 2 heeft een knop aan de zijkant en twee formaten Verschillen zijn niet heel groot, maar wellicht voldoende om een bredere doelgroep aan te spreken

Asus heeft vanochtend in Taipei de opvolger van de ZenWatch onthuld. De ZenWatch 2 ziet er wederom erg fraai uit. De grootste vernieuwing zit in het feit dat Asus er, net als Apple, voor gekozen heeft om de nieuwe smartwatch in twee formaten en met verschillende bandjes op de markt te brengen. De verschillen in afmetingen zijn niet heel groot, maar wellicht voldoende om een bredere doelgroep aan te spreken, zo hoopt Asus. Het kleinere model heeft ook een smaller bandje (18mm) dan de grotere uitvoering (22mm).

Opvallend is ook dat Asus de nieuwe ZenWatch voorzien heeft van een bedieningsknop aan de zijkant. Die van het grotere model is iets prominenter aanwezig dan die van de kleinere uitvoering zoals je op onderstaande afbeelding kunt zien.

Qua specs is nog niet heel veel bekend. Wel dat ze beiden over een AMOLED display beschikken met gebogen Gorilla Glass 3. Vergeleken met de vorige versie is dat niet nieuw. De ZenWatch 2 wordt opgeladen via een magnetische lader. Dat is wel een verbetering ten opzichte van de cradle van de eerste ZenWatch. Over de capaciteit en prestaties van de accu werd tijdens de presentatie niets gezegd, maar volgens eerdere berichten zou die het in ieder geval vier dagen uit moeten kunnen houden.

Asus heeft gekozen voor een Qualcomm processor maar zegt nog niet welke. Hetzelfde geldt voor de prijs en beschikbaarheid van de ZenWatch 2. Ook dat wordt nog even afwachten voordat daarover meer bekend wordt. Hieronder staat nog een korte demo video van de nieuwe Asus smartwatch.

https://youtu.be/ztiNeCKskWM

Via

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.