Wearables
14 mei 2015 - Ron Smeets

Asus Zenwatch 2 gaat vier dagen mee op één acculading Het nieuwe slimme horloge van Asus wordt tijdens Computex onthuld

Een van de mooiere, niet ronde, slimme horloges die momenteel in de winkels iigt is ongetwijfeld de ZenWatch van Asus. Binnenkort, tijdens de Computex, zal de fabrikant de volgende generatie van deze smartwatch onthullen, zo liet de top bobo van Asus tijdens een financiële meeting weten.

Het grote nieuws is echter het feit dat de ZenWatch 2 een accu heeft waarmee het horloge bijna vier dagen vooruit kan, op één acculading. Dat natuurlijk al veel beter dan al zijn concurrenten, maar minder dan Chen zelf hoopte. Onlangs liet de CEO van Asus zich namelijk nog ontvallen dat hij er van uit ging dat de volgende generatie smartwatch een week op één acculading zou kunnen meegaan.

De ZenWatch 2 zal, net als zijn voorganger, voorzien zijn van Google's Android Wear. De nieuwe Asus smartwatch 2 zal bovendien nog deze zomer, in het eerste deel van het derde kwartaal, in de winkels verschijnen. Of hij dan meteen ook wereldwijd verkrijgbaar zal zijn is nog niet bekend.

The launch timetable for the smartwatch running on Google Inc.'s Android Wear operating system remains unchanged. The second-generation ZenWatch will be showcased at Computex Taipei, the world's second-biggest computer trade show, scheduled for June 2-6, with sales of the device to begin in the early third quarter.

Asus verwacht dat men dit minder dan 1 miljoen smartwatches gaat verkopen. Met die aantallen hebben de wearables nauwelijks nog invloed op de omzet en winst van het bedrijf, aldus Chen. Afbeeldingen van de ZenWatch 2 zijn er nog niet, maar ergens tussen 2 en 6 juni, wanneer de Computex in Taipei in volle gang is, zal Asus de sluier van haar nieuwe smartwatch oplichten.

Bron