Toestellen
01 juni 2015 - Ron Smeets

Asus ZenFone Selfie heeft twee 13 megapixel camera's Taiwanese fabrikant lanceert eigen versie van de HTC Desire Eye

Asus heeft vandaag op de Computex, zoals al verwacht, een nieuwe ZenFone gepresenteerd die vooral ook bedoeld is voor iedereen die gek is op het maken van selfie's. Om niet in verwarring te komen heeft de Taiwanese fabrikant dat toestel dan ook maar meteen de naam ZenFone Selfie gegeven.

Net als de Desire Eye van concurrent (en landgenoot) HTC is de ZenFone Selfie voorziern van twee 13 megapixel camera's met flits; eentje aan de achterzijde en een aan de voorkant. De twee camera's zijn overigens niet helemaal identiek. De selfie versie heeft een f/2.2 groothoek objectief (88 graden). De camera aan de achterzijde is een f/2.0 versie met laser focus en dual tone flitser die in donkere omstandigheden iets betere kiekjes maakt.

Andere, noemenswaardge specs van de ZenFone Selfie zijn:
- een 5.5 inch full HD LCD scherm met Gorilla Glass 4
- octa core Qualcomm Snapdragon 615 processor

Wanneer de ZenFone Selfie in de winkels verschijnt en of hij ook naar Europa komt is op dit moment nog niet bekend.

Via

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.