Tablets
10 augustus 2013 - Nichal Joosse

Asus zal geen Windows RT-tablets meer maken

Computerfabrikant Asus vertelde aan The Wall Street Journal dat ze niet langer Windows RT-tablets met ARM-chips zullen gaan maken. Het bedrijf zal zich in de toekomst gaan richten op volledige Windows 8-apparaten met processors van Intel. Asus was één van de weinige computerfabrikanten die Windows RT vanaf het begin supportte, maar nu de verkoop van Windows RT-apparaten slecht gaat, hebben ze besloten het op een andere boeg te gooien. 

De verschuiving van Asus komt niet als een verrassing, vooral vanwege het feit dat Windows RT-apparaten beperktere features hebben dan Windows 8 zelf. Ondanks het feit dat er een nieuwere versie van Windows RT onderweg is met meer features, kiest Asus ervoor om Windows RT buiten beschouwing te laten. Ook andere fabrikanten lijken niet meer warm te lopen voor Windows RT en de nog komende update.

Tijdens Computex Taipei, de grootste computershow in Azië, werd geen enkele Windows RT-tablet aangekondigd en/of getoond aan het publiek. Microsoft heeft zelf laten weten dat ze RT blijven omarmen en dat er in de toekomst een nieuwe Surface RT zal komen, wellicht met een Nvidia-chip aan boord. 

Over de auteur: Nichal Joosse