Geruchten
07 augustus 2010 - Ron Smeets

Asus Windows Phone 7 toestel gespot

Als alles volgens planning verloopt dan komen de eerste Windows Phone 7 toestellen in Oktober al naar Europa. Asus is, samen met LG, Sasmung, HTC en Dell een van de launch partners van Microsoft's nieuwe smartphone OS. Volgens de laatste, Pakistaanse, geruchten zou dit (foto) het eerste Asus toestel met Windows Phone 7 zijn.

Als dat klopt dan ziet die er in ieder geval lekker strak uit en heeft hij qua vorm (smal) en uiterlijk (brede rand onder het display) wel een beetje weg van de HTC Hero, maar dan zonder de 'kin'.

Enkele maanden geleden dook, samen met eentje van Samsung en LG, ook al eens een Asus Windows Phone 7 toestel op, maar dat waren prototypes die nog niets met de definitieve hardware te maken hadden.

Over de specs van deze Asus is verder nog niets uitgelekt. De Pakistaanse bron, een Twitter bericht, is inmiddels zelfs weer offline gehaald. Waarschijnlijk op last van Asus, of de provider waarvoor dit prototype bedoeld was. Als je goed kijkt kun je boven het display namelijk een serienummer zien waarmee de herkomst van dit prototype waarschijnlijk te traceren was. En dan weten ze dus wie er gelekt heeft. Enfin, we zullen op de eerste officiele berichten uit het Asus kamp, of nieuwe geruchten ;-), moeten wachten voordat we meer over deze Windows Phone 7 Smartphone kunnen zeggen. Asus-Windows-Phone-7-Rumor-0708

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.