Geruchten
30 januari 2013 - Marloes de Hooge

Asus werkt met Google aan opvolger voor de Nexus 7

De Nexus 7, die gemaakt is door fabrikant Asus, is een groot succes. We kunnen wel met zekerheid stellen dat het gaat om de meest succesvolle Android-tablet die ooit op de markt is gezet. Tevens is het ook het populairste product van de gehele Nexus-lijn. Het is dan ook geen verrassing meer dat er een opvolger in de maak is, die vermoedelijk later dit jaar zal verschijnen voor het publiek. Dit bevestigen verschillende bronnen aan de website DigiTimes, die het meestal bij het juiste eind heeft als het gaat om zulke geruchten. 

De website vermeldt dat de opvolger van de Nexus 7 vermoedelijk Nexus 8 zal gaan heten en een full HD 1080p scherm aan boord heeft. Tevens zou de tablet een stukje dunner moeten zijn, maar ondanks het verbeterde scherm zou de prijs nog steeds tussen de 199 en de 249 dollar moeten zijn. Verschillende specificaties van de Nexus 7 zullen ook verbeterd gaan worden, maar DigiTimes wist nog niet te noemen welke specificaties dit zullen zijn.

De bronnen van de website wisten ook te vertellen dat er meer dan 6 miljoen Nexus 7-tablets waren verscheept aan het einde van januari, waarvan de 32GB Wifi-only versie van de tablet veruit de populairste bleek te zijn. Of het gerucht van de opvolger waar is, blijft nog onbekend. Google weigerde vooralsnog commentaar te geven op het gerucht. Maar gezien het succes van de tablet, is de kans erg groot.

Over de auteur: Marloes de Hooge
 
Marloes is editor in chief van DutchCowboys en Travelvalley. Ze is gek op schrijven, reizen en hardlopen. Momenteel werkt ze aan haar eerste boek, een droom die uitkomt. Mail: marloes@dutchcowboys.nl - marloes@travelvalley.nl