Wearables
17 februari 2015 - Ron Smeets

Asus werkt aan een eigen smartwatch OS Fabrikant is niet tevreden over Android Wear

Eind vorig jaar presenteerde Asus een van de fraaiste slimme horloges van dit moment; de ZenWatch. Die is voorzien van Android Wear maar daar zijn ze in Taiwan niet tevreden over. Daarom werken ze bij Asus momenteel hard aan een eigen OS voor smartwatches en wearables. De fabrikant maakte dat vorige week, bij monde van CEO Jerry Shen, tijdens een bijeenkomst met investeerders bekend.

We will continue to work with Google on Android Wear, and we will have another (smartwatch) that is not based on Android Wear and features a longer battery life

Een van de voornaamste redenen dat Asus uiteindelijk af wil van Android Wear is dus het feit dat de slimme horloges die daarmee uitgerust zijn veel minder lang meegaan dan Asus zou willen. Ze zijn er in Taiwan van overtuigd dat smartwatches met hun eigen systeem op dat gebied veel beter zullen presteren.

Wanneer de eerste 'Android Wear vrije' Asus smartwatch op de markt gaat komen is nog niet exact bekend. Feit is wel dat het eerstvolgende model nog gewoon op Android Wear zal draaien en Asus zegt daarnaast ook in de toekomst nauw te zullen blijven samenwerken met Google. Dat heeft natuurlijk ook te maken met de diverse Google services en software die Asus wil blijven gebruiken en ondersteunen.

Bron

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.