Toestellen
13 januari 2012 - Ron Smeets

Asus Padfone is een tablet en smartphone

De Samsung Galaxy Note is met zijn 5.3 inch display en smartphone specs (inclusief belfunctie dus) een relatief vreemde eend in de bijt. Asus presenteerde een tijdje geleden de Padfone. De naam lijkt er op te duiden dat ook dit een toestel is dat het midden houdt tussen een tablet en een smartphone, maar dan wel op een iets andere manier dan de Galaxy Note.

De Asus Padfone is namelijk een Android smartphone met een redelijk standaard display (4 inch). De tablet functie komt pas 'naar voren' als je hem in de bijbehorende tablet stopt (letterlijk). Vanaf dat moment worden het geheugen, applicaties en de 3G verbinding van de smartphone 'gekoppeld' aan de tablet. Asus zegt zelf dat het een perfecte combinatie is van een smartphone en een tablet in 'één', of eigenlijk twee, toestellen. Een bijzondere gedachte, dat zeker. Veel meer Hieronder kun je een demovideo van de Asus Padfone bekijken die afgelopen week op de CES te zien was.

Via, Asus

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.