Toestellen
07 oktober 2012 - Ron Smeets

Asus PadFone 2 onthulling op 16 oktober

De eerste Asus PadFone was een bijzonder toestel. Of eigenlijk twee bijzondere toestellen; een Android tablet met een 'ingebouwde' smartphone die je er uit kon halen als je wilde bellen. Het grote voordeel van dit concept was tweeledig. Een tablet en smartphone in één en je hoefde geen apart (3G) dataabonnement voor de tablet af te sluiten of tethering in de schakelen.

Op 16 oktober onthult Asus in Milaan (en Taipei) de PadFone 2. Het feit dat ik vrijdag gebeld werd door de fabrikant met de vraag of ik daarbij aanwezig wil zijn betekent dat de PadFone 2 (met 99% zekerheid) ook in Nederland op de markt zal komen.

Verdere informatie werd natuurlijk nog niet gegeven. Afbeeldingen van het toestel zijn ook nog niet opgedoken. Volgens de geruchten zou de PadFone 2 onder andere voorzien zijn van de volgende specs:
- 4.7 inch HD display (1280 x 720 pixels)
- 1.5 GHz quad core processor van Qualcomm
- 3GB RAM 
- WiFi, Bluetooth en NFC
- GSM en HSPA support
- 13 megapixel camera
- Android 4.0.4 ICS
- 2140 mAh accu
- 138 x 69 x 9mm (hxbxd)

Specs via (Japans)

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.