Toestellen
29 januari 2007 - Ron Smeets

Asus P735 heeft UMTS en WiFi maar geen GPS

Asus wil zich dit jaar duidelijk ook meer op de wereld van de mobiele telefoons gaan storten. Eind vorig jaar zagen we al een aantal Smatphones met het Asus merk de revue passseren.

De P735 heeft onder andere tri-band GSM met UMTS en GPRS ondersteuning en is tevens voorzien van een wireless network card (WiFi). Feitelijk is het de 3G versie van de eerder al geintroduceerde P535. Het is alleen jammer dat Asus voor het inbouwen van 3G de GPS functie heeft laten vervallen.

Een ander minpunt is het ontbreken van een (slide-out) QWERTY toetsenbord. De P735 heeft diverse office toepassingen aan boord van het Windows Mobile 5 OS en daarvoor zou een toetsenbord geen overbodige luxe geweest zijn.

Of deze smartphone dus zal aanslaan bij het grote publiek is zeer de vraag. Volgens de geruchten zullen we dit nog voor de zomer weten want de P735 zou al in Maart op de markt gaan komen. De prijs is nog niet bekend, evenmin of hij dan meteen ook in Nederland te koop zal zijn.

De belangrijkste specs op een rijtje:

- Quad band GSM (900/1800/1900MHz)

- UMTS (2100MHz)

- GPRS

- 2.8 inch QVGA display

- 2 MP Camera met auto-focus

- 520MHz XScale Processor

- WLAN 802.11 b/g

- USB 1.1

- Bluetooth 2.0

- 256 Mb intern geheugen

- miniSD geheugenkaart

- Multimedia speler, MPEG4, MP3, WMA, AAC(+)

- Windows Mobile 5 met MS Word/Escel en PowerpointGerelateerde links:
ASUS Karaoke GSM
ASUS Smartphones voor O2 en Vodafone op komst
ASUS op de HTC toer
Weer een iPod achtige muziek GSM
Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.