Tablets
20 november 2011 - Ron Smeets

Asus ontkent geruchten over stoppen met Android tablets

Eind vorige week dook ineens het gerucht op dat Asus in 2012 van plan zou zijn te gaan stoppen met de ontwikkeling en verkoop van Android Tablets. Op zich al vreemd omdat Asus, na Apple en Samsung, best redelijk lijkt te presteren als het gaat om de verkoop van haar Android Tablets.

De Eee Pad Transformer was al een relatief succesnummer en de eerste berichten over diens monster opvolger, de Eee Pad Transformer Prime, zijn ook niet bepaald slecht te noemen. Welnu, dit weekend heeft Asus de geruchten dan ook ontkent.

Tegenover CNET verklaarde Asus dat de geruchten, die afkomstig waren van het Taiwanese DigiTimes, nergens op gebaseerd waren. "As usual, the rumors and reports from DigiTimes are incorrect. Asus is not exiting the Android tablet business", aldus Gary Key, een van de woordvoerders van Asus.

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.