Geruchten
19 januari 2009 - Ron Smeets

Asus komt met de Eee Phone

Asus heeft met de introductie van de diverse 'Eee' producten zoals de Eee PC's, een aardig succesnummer in huis. Nu doen ook al maanden geruchten de ronde dat de Taiwanese fabrikant een nieuwe Smartphone aan het ontwikkelen is.

In een interview met de New York Times heeft topman Jonney Shih nu bevestigd dat er inderdaad een Smartphone op komst is en dat die onderdeel zal worden van de 'Eee' productlijn.

Het is de bedoeling, zo liet Shih weten, dat de Eee Phone een ultragoedkope Smartphone wordt die tevens dienst kan doen als afstandsbediening voor andere Eee gadgets. Als alles volgens planning verloopt dan moet de Eee Phone nog voor deze zomer in de winkels liggen. Waar en tegen welke prijs heeft hij er niet bij gezegd.

Meer details over het toestel zelf zijn nog niet vrijgegeven maar alom wordt aangenomen dat de Eee Phone voorzien zal worden van het Android besturingssysteem. Asus heeft zich immers onlangs ook aangesloten bij de Open Handset Alliance.

Afbeeldingen van de Eee Phone zijn er ook nog niet maar wat mij betreft mogen ze bovenstaand ontwerp van de Asus Aura, een concept uit 2007, wel gebruiken ;-)

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.