Toestellen
20 december 2006 - Ron Smeets

ASUS Karaoke GSM

In de lange rij features en functies die in GSM’s ingebouwd worden maar waarschijnlijk nooit gebruikt zullen worden komt ASUS in China met de Z801 Karaoke GSM op de markt.

Terwijl je naar een MP3-tje luistert kun je zelf meezingen. De (valse) geluiden die vervolgens uit je keel komen worden door de speech-to-text functie van het toestel in het display weergegeven. Dat is dus een iets andere kijk op Karaoke dan normaal, als de tekst in beeld verschijnt zodat je die kunt meezingen. Hier moet je dus de tekst al (een beetje) kennen voordat je gaat meezingen.

Gelukkig kun je met de Z801 ook gewoon bellen en hij heeft zelfs een 2MP camera, maar het toestel komt voorlopig niet naar Europa.Gerelateerde links:
ASUS op de HTC toer
ASUS Smartphones voor O2 en Vodafone op komst
Karaoke op je mobieltje
Crazy karaoke microphone
Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.