Accessoires
27 augustus 2011 - Ron Smeets

Asus Eee Pad Transformer verkoopt als warme broodjes

Terwijl de halve Tablet wereld vol spanning kijkt naar de prestaties van de (Android) iPad concurrenten zoals Samsung en Acer lijkt een andere Taiwanese fabrikant op dit moment het grootste succes te boeken.

Volgens deze berichten worden er momenteel namelijk zo'n 300.000 exemplaren van de Eee Pad Transformer verkocht. Deze Android Tablet heeft alle (high-end) specs die je mag verwachten, maar dan wel voor een vriendelijk prijskaartje dat begint bij 399 euro (adviesprijs) voor de 16GB versie.

AsusTek maakte eerder vandaag de kwartaalcijfers van april - juni bekend en daaruit bleek dat de fabrikant haar meest winstgevende (in winstmarge) kwartaal in vier achter de rug heeft. Aanvankelijk waren er, in mei, nog wat productieproblemen met de Eee Pad Transformer maar die zijn verleden tijd.

Of Asus in Q3 inderdaad 300.000 Eee Pad Transformer tablets verscheept heeft zal moeten blijken bij de presentatie van die kwartaalcijfers over enkele maanden. Feit is wel dat ook ik uit diverse hoeken gehoord heb dat de Asus Android tablet nauwelijks aan te slepen is. Natuurlijk is het ook goed om in de gaten te houden hoe de goedkopere Asus gaat presteren tegenover de Samsung Galaxy Tab 10.1. Die ligt immers pas goed een week in de winkels.

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.