Tablets
08 augustus 2012 - Redactie MobileCowboys

ASUS deelt de geschiedenis van de Nexus 7

De plannen van Google om een tablet op de markt te brengen, circuleerden in de eerste maanden van 2012. In februari verschenen er langzamerhand meer geruchten op het internet, waaronder de roddel dat ASUS het product zou gaan maken. Google en ASUS spraken met elkaar af om toekomstige producten te bedenken, waaronder het idee van de Nexus 7. Het complete design heeft plaatsgevonden in een tijdsbestek van vier maanden. 

ASUS maakte een goede deal en nam de tijd om het gewicht en de hoogte omlaag te krijgen. Het duurde ongeveer een maand om de tablet op een goede manier in elkaar te zetten. Een ander team hield zich een maand lang bezig om het design te veranderen en de batterijduur te te vergroten. Hierdoor was het niet nodig om een grotere en stevigere batterij te kopen.

Het bedrijf heeft ook nagedacht om sommige elementen van de tablet een ander design te geven. Zo is de speaker verplaatst en werd de overgebleven ruimte op een goede manier besteed, ASUS zegt een setup gevonden te hebben waarmee de overgebleven ruimte op een nutitige manier wordt ingevuld.

Over de auteur: Redactie MobileCowboys
 
De redactie van Mobilecowboys. Wil je iets melden of vragen neem dan contact op via: redactie@mobilecowboys.nl