Geruchten
15 november 2007 - Ron Smeets

Asus ‘Communicator’ begin 2008 in de winkels

Als we de geruchten mogen geloven dat staat Asus op het punt om een nieuwe Smartphone op de Europese markt te introduceren die nog het meeste weg heeft van de bekende Nokia Communicator modellen.

De M930, zoals deze PDA Phone gedoopt zou worden, heeft een opklapbaar display waaronder een volwaardig qwerty toetsenbord schuil gaat en, voor het belgemak, ook een extern display, net als de Nokia 9300 en 9500 dus.

De afbeelding hierboven is overigens niet het betreffende toestel, maar een foto van de Nokia E90 met het Asus-logo erop.

Samen met het gerucht zijn ook al een aantal specs van deze Asus ‘Communicator’ uitgelekt, en die zijn bepaald niet misselijk, als ze blijken te kloppen.

Denk aan een 520MHz processor, 256MB ROM, 180MB RAM, Windows Mobile 6, (quadband?) GSM met GPRS, EGGE, UMTS en HSDPA support (max. 3.6Mbps), een 3.2 Megapixel camera met autofocus, WiFi, Bluetooth en een FM Tuner.

Nu nog afwachten wat er van deze geruchten waar zal blijken te zijn. . .Gerelateerde links:
Asus P550 wordt de Vodafone v1520
Asus P570 komt rond de Kerst?
Windows Mobile 6 update voor O2 klanten met een Asus
Uiterst complete Asus M530w smartphone
ASUS Smartphones voor O2 en Vodafone op komst
ASUS op de HTC toer
Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.