Nieuws
02 januari 2012 - Ron Smeets

Ask Ziggy; Siri voor Windows Phone

De komst van Siri heeft inmiddels al geleid tot de ontwikkeling, en aandacht, voor diverse alternatieven van de 'assistent' voor de iPhone. Vorige week werd nog een namaak Siri voor Android offline gehaald door Google. Dat zal met Ask Ziggy, een Windows Phone alternatief voor Siri, waarschijnlijk niet gebeuren.

Dit is geen schaamteloze namaak maar een variant van de 'spraak-assistent' voor Windows Phone toestellen. 

Hieronder kun je een videodemo bekijken. Ziet er niet slecht uit. Wat ik wel jammer vind is het feit dat je telkens met een klik op het scherm moet bevestigen dat je klaar bent met spreken. Verder lijkt het erop dat je soms, bij vragen over het weer in ieder geval, ook naar een online webpagina verwezen wordt en het antwoord niet direct in het scherm verschijnt (binnen de app). Die integratie kan mijns inziens nog wat gebruiksvriendelijker. Een leuke toevoeging is de optie om, door op je vraag te klikken, direct de bing zoekresultaten voor je vraag (online dus) te zien krijgt. De app staat al in de Marketplace, maar, net als bij Siri, hij heeft helaas nog geen ondersteuning voor de Nederlandse taal. 

Video via

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.