Entertainment
01 oktober 2007 - Ron Smeets

Armani Phone heeft ingebouwd 'verkrachters alarm'

OK, ze noemen het een 'rape-alarm' en dus gaan ze er bij Armani en Samsung vanuit dat de vorige week geintroduceerde fashion Phone, de P520, vooral door vrouwen gekocht zal worden.

Nee, het is niet zo dat de eigenaar van het toestel gewaarschuwd wordt wanneer zij (of hij) in de buurt komt van geregistreerde zeden delinquenten, maar we spreken hier over een optie waarbij je vijf mobiele nummers kunt voorprogrammeren die, in geval van nood, met behulp van een makkelijk te bedienen toets aan de buitenzijde van het toestel, tegelijk een SOS bericht gestuurd krijgen wanneer het alarm geactiveerd wordt.

Feitelijk is de functie natuurlijk ook voor andere doeleinden te gebruiken in geval van nood, zoals ontvoering, bij ongelukken en andere situaties waarbij het leven of de gezondheid van de eigenaar gevaar loopt.

De toets is zogezegd makkelijk te vinden op het toestel en zelfs te bedienen zonder dat je het toestel daarvoor fysiek in de hand moet nemen. Dat laatste zie ik ook niet echt gebeuren in geval van een aanranding of ontvoering.

Je moet de toets, eventueel door je jas of kleding heen, vier keer indrukken om het SOS bericht te versturen. Vervolgens kan de ontvanger de in gevaar zijnde eigenaar bellen of de lokatie van het toestel laten peilen door officiele hulpinstanties zoals de politie of ambulancediensten.

Handig, maar of het in de praktijk echt levens zal redden is nog maar de vraag. Een overval of verkrachting duurt over het algemeen niet lang genoeg om op deze manier voorkomen te kunnen worden. Als afschrikking zou het natuurlijk wel kunnen helpen, evenals bij het inschakelen van hulpdiensten in geval van een ongeluk.Gerelateerde links:
Bijpassende headset voor de Samsung Armani Phone
Samenwerking tussen Samsung en Armani aangekondigd
Eerste videopreview van Samsung's Armani Phone
Zet belangrijke nummers met SOS aanduiding in je GSM
Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.