Wearables
25 oktober 2014 - Ron Smeets

Archos VR Glasses kost 25 Euro; lijkt onderdelen te missen Virtuele Bril is de volgende wearable gimmick

Samsung, en nog enkele fabrikanten, hebben de afgelopen maanden al enkele VR brillen / headsets gepresenteerd. De prijs van deze virtuele kijkdoosjes ligt doorgaans zo tussen de 100 en 250 euro. Archos, de Franse prijsvechter, komt nu met de VR Glasses die slechts 25 Euro gaat kosten.

Net als bij de concurrenten moet je, om hem te kunnen gebruiken, een smartphone aan de voorzijde (voor je ogen dus) bevestigen. 25 Euro is dus puur de prijs voor de bril/headset. Ik moet wel zeggen dat die van Archos er uit ziet alsof er nog wat onderdelen missen (los van de smartphone ;))

Nee, dan zien de Gear VR, de Oculus Rift en de Zeis VR One er toch iets beter afgewerkt uit. Van de andere kant blijft het een vreemd gezicht als je zo'n VR gadget op je neus zet, maar dat is mijn mening.

Voordeel is wel dat je in de Archos VR Glasses vrijwel iedere smartphone kunt proppen, alhoewel de fabrikant wel adviseert om minimaal een 5 inch toestel met full HD resolutie te gebruiken. En voor 25 Euro kun je natuurlijk ook niet echt het schip in gaan, toch?

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.