Toestellen
03 november 2014 - Ron Smeets

Archos 50 Diamond; high end specs, low end prijs Smartphone prijzen gaan steeds verder omlaag maar de specs blijven op peil

Archos heeft gisteren een nieuwe smartphone gepresenteerd, de 50 Diamond, die op het eerste gezicht behoorlijk high end specs krijgt met een low end prijskaartje.

Nu moet je bij Archos altijd een beetje uitkijken want de toestellen die ik van die fabrikant, smartphones en tablets, in mijn handen gehad heb bleken in de praktijd namelijk veel minder goed te presteren dan je aan de hand van de specs zou verwachten. Dat is wel weer een tijdje geleden dus laten we hopen dat ook Archos heeft bijgeleerd in de tussentijd.

Hoe dan ook, de Archos 50 Diamond wordt een toestel met een 5 inch full HD IPS scherm, een octa core Snapdragon 615 processor (4 x 1.7GHz en 4 x 1GHz) met 2GB RAM en 16GB intern geheugen dat middels een microSD kaartje uitgebreid kan worden. Verder heeft de Archos 50 Diamond een 16 megapixel camera met LED flitser, een 8 megapixel selfie cam, 4G LTE support en een dual sim functie.

Het toestel zal begin 2015 in de winkels verschijnen en dan gaat ie 199 euro kosten. Of hij ook meteen buiten Frankrijk te koopzal zijn is op dit moment niet bekend. Hoewel je voor die prijs en met bovengenoemde specs nauwelijks een kat in de zak kunt kopen zou ik hem, gezien mijn eerdere ervaringen met Archos, toch eerst van dichtbij willen zien en uitprobreren. En dat ze dan maar meteen die VR bril meesturen ;))

Via (Frans)

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.