Nieuws
03 juli 2009 - Ron Smeets

Arabische iPhone vertaal applicatie met spraakherkenning

Mocht je binnenkort op vakantie gaan naar Dubai, Saoudi Arabië of Egypte, dan is de Sakhr iPhone vertaal applicatie misschien een handig tooltje om mee te nemen, mits je ook een iPhone hebt.

De applicatie kan gesproken Engelse zinnen in het Arabisch vertalen, en andersom. Heel erg handig. Hieronder staat een korte demo. Zelf spreek ik geen Arabisch dus ik kan niet controleren of het allemaal klopt. iemand, die wel Arabisch spreekt, al ervaring met deze app?

http://www.youtube.com/watch?v=rW9m9230LnA
Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.