Nieuws
15 augustus 2013 - Redactie MobileCowboys

Apps uit Google Play te betalen via rekening bij KPN en Hi

Sinds gisteren hebben klanten van KPN en Hi met een Android smartphone of tablet de mogelijkheid om de in Google Play aangeschafte apps te betalen via hun mobiele telefoonrekening. Tot nu toe was dit alleen mogelijk met een creditcard. Klanten met een KPN mobiel abonnement en klanten van Hi zijn de eerste Nederland die van deze service gebruik kunnen maken. Vodafone biedt dit sinds 2011 al wel aan in het Verenigd Koninkrijk, maar nog niet in Nederland.

De meeste mensen hebben geen creditcard en kunnen dus ook geen apps aanschaffen via de Google Play Store. Met deze mogelijkheid is het aanschaffen van apps wat laagdrempeliger geworden voor de meeste gebruikers. Volgens KPN is het een veilige en makkelijke manier om te betalen. De komende weken krijgen eerst consumenten de mogelijkheid om via deze nieuwe manier te betalen: zakelijke klanten zullen snel volgen.

Op de mobiele telefoonrekening van je KPN abo is duidelijk te zien welke apps er gekocht zijn en voor welke prijs. Er worden geen extra kosten gerekend voor deze service; je betaalt dus alleen voor de app. Om overmoedige of onbedoelde aankopen te voorkomen, kunnen klanten maximaal 10 euro per aankoop en 100 euro per maand uitgeven via hun mobiele telefoonrekening. Ook vraagt Google Play bij elke app aankoop om akkoord en een wachtwoord te gebruiken. Daarnaast moet de klant tijdens de eerste aankoop verbonden zijn met het netwerk van KPN. 

Over de auteur: Redactie MobileCowboys
 
De redactie van Mobilecowboys. Wil je iets melden of vragen neem dan contact op via: redactie@mobilecowboys.nl