Nieuws
03 september 2009 - Ron Smeets

Apps on Maps prijswinnaars gepresenteerd

Nokia heeft vandaag, tijdens de tweede dag van Nokia World, de winnaar bekend van de Apps on Maps-categorie van haar Calling All Innovators 2009 prijsvraag bekend gemaakt.

Primordial uit St. Paul, Minnesota ging er met de hoofdprijs (30.000 dollar)  vandoor, slaagde erin met behulp van de Ovi SDK Beta andere deelnemers voor te blijven met de toepassing Ground Guidance, een applicatie gebaseerd op technologie vanuit het Amerikaanse leger.

De applicatie zorgt ervoor dat gebruikers van Ovi Maps van de ene naar de andere plek kunnen komen, ook als er geen wegen zijn, of als informatie over wegen mist. Met de applicatie heeft een gebruiker alleen maar een start- en eindpunt nodig, en Ground Guidance geeft hem een loopbare route, waarbij lastige terreinen zoals stijle heuvels of water worden vermeden.

De tweede prijs (15.000 dollar) was voor het Nieuw Zeelandse Pocket Life. Zij ontwikkelden een Mobile Social Network applicatie voor OVI Maps. De derde plek (10.000 dollar) ging naar de Smart Eggs app van MSCorp uit de VS. Smart Eggs verschijnen op de OVI Maps en als je ze open maakt ontvang je informatie of aanbiedingen van bezienswaardigheden zoals bioscopen, uitgaanscentra en winkels op de plek waar je je op dat moment bevind.

De prijsvraag, die in maart 2009 werd uitgeschreven, daagde ontwikkelaars van mobiele applicaties uit toepassingen en oplossingen te ontwikkelen die het gebruik van mobiele toestellen van Nokia een vernieuwende, praktische dimensie geven. Apps on Maps-deelnemers konden ideeën inzenden op basis van locatie-bewuste diensten die gebruik maken van Ovi Maps. De beste applicaties die door Apps on Maps-deelnemers zijn ontwikkeld, zullen ook via de Ovi Store beschikbaar worden gesteld.

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.