Nieuws
25 februari 2013 - Ron Smeets

AppMachine videoreview; 'n CMS voor Android en iOS Apps

Het uit Friesland afkomstige AppMachine presenteert maandagmiddag hier in Barcelona een gloednieuw CMS voor het bouwen van zowel Android als iOS Apps. Diverse mensen die ik gesproken heb spreken al over 'Wordpress voor applicatie ontwikkeling'. Met AppMachine krijg je toegang tot tientallen kant-en-klare bouwblokken waarmee je eenboudig en in no-time een basis mobiele app in elkaar kunt zetten. Een potentieel walhalla voor applicatie ontwikkelaars.

Tijdens een exclusieve preview kreeg ik een kijkje in de keuken van AppMachine en haar ontstaansgeschiedenis. Hiervan maakte ik onderstaand videoverslag. Het is, zeker voor mijn begrippen, een vrij lange video (ruim zeven minuten), maar dat mag de pret hopelijk niet drukken ;-) 

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.