Entertainment
09 december 2009 - Rick Vleeming

Applicatie voor rijke stinkerds in de Windows Marketplace

Windows heeft vandaag een nieuwe app in Marketplace geplaatst, en wat voor een. De app kost €335,35 Best veel geld, vind ik.

Vooral omdat de app bedoeld is voor rijke mensen is deze zo duur gemaakt (volgens mij:)). Ik zou jullie best een (voor)proefje willen geven, maar voor dat geld laat ik het toch liever over aan de mensen die deze app echt willen gebruiken.

De app zelf geeft, na opstarten, een diamant op het scherm. Mensen die in het bezit zijn van deze app kunnen chatten met andere app-gebruikers. Er is ook een soort optie waardoor andere gebruikers kunnen zien hoeveel geld je hebt. In de beschrijving staat het volgende:
- Laat zien hoe rijk je bent.
- Voor de rijke mensen.
- Chat met mede rijke mensen.
- Laat zien dat je geld hebt.

Toen ik laatst een artikel las over de gemiddelde prijs (rond de €22,-) van een app in Marketplace vond ik dit al vreemd, veel gratis apps zijn er inderdaad niet. Maar wat zal de gemiddelde prijs inclusief deze app wel niet worden? Al met al een rare zet van Windows, maar toch wel interessant om jullie even over in te lichten.
Voor de geïnteresseerden, die beschikken over een Windows Mobile device, zoek in Marketplace even naar “Fortunatus”.

Overigens heeft een vergelijkbare App vorig jaar een tijdje in de App Store van Apple gestaan. Zoals alles bij Apple was die ook weer iets duurder dan die van Windows. De maker daarvan vroeg namelijk 999 dollar. Na een paar dagen greep Apple in en werd de App alsnog verwijderd uit de Store.

Excuses voor de slechte foto, heb geen programma voor screencapture. Photo_00009

Over de auteur: Rick Vleeming