Nieuws
09 juni 2015 - Ron Smeets

Apple's WWDC keynote cijfers 100 miljard Apps, 1 miljard Siri verzoeken per week en nog veel meer

Zoals gewoonlijk bevatte ook de WWDC keynote van Apple weer een sloot aan cijfers waarmee de fabrikant toch vooral aan de wereld wil laten weten hoe succesvol ze nog steeds zijn. Toegegeven, sommige getallen zijn indrukwekkend en ik denk dat de meeste concurrenten graag in Apple's schoenen wil staan. Dat neemt niet weg dat de Amerikaanse fabrikant de plank ook wel eens mis slaat. De Apple Watch lijkt daar een voorbeeld van te worden. Tenzij de nieuwe software die over enkele maanden komt het slimme horloge een boost kan geven. Zowel qua performance als verkoop.

Maasr goed, terug naar de cijfers die Tim Cook tijdens de keynote de wereld in slingerde. Het meest indrukwekkende getal dat genoemd werd was ongetwijfeld de mededeling dat sinds de opening van de App Store in de zomer van 2008 nu meer dan 100 miljard apps gedownload zijn. Hoewel het leeuwendeel van de gebruikers kiest voor gratis apps heeft Apple intussen al 30 miljard dollar omzet uitbetaald aan applicatieontwikkelaars. Tim Cook meldde ook dat op dit moment 83% van alle iPhone en iPad eigenaren IOS 8 gebruiken.

En verder? Siri is het afgelopen jaar 40% sneller geworden en beantwoordt 1 miljard vragen per week. Apple Pay wordt inmiddels door 2500 banken en op bijna 1 miljoen locaties geaccepteerd.

Tot slot waren er ook nog wat cijfertjes te melden over de verbeteringen van iOS 9. Door een beter, zuiniger, energieverbruik levert het nieuwe OS straks maximaal 4 uur extra accutijd (bij gemiddeld gebruik) en de processor wordt bij grafische werkzaamheden 50% minder zwaar belast.

Via

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.