Nieuws
13 oktober 2005 - Ron Smeets

Apple's (ver)nieuw(d)e gadget's

Cowboy Rick meldde het gisteravond al, de nieuwe iPod van Apple kan, zoals al lang verwacht werd, ook videoclips, films en andere videocontent afspelen. Geheel in de 'Nano-stijl' is de nieuwe iPod ook een stuk dunner (max. 31%) dan de huidige iPod's en is het scherm met 2,5 inch wat groter dan voorheen.

De eerste berichten spreken van verbluffende afspeelkwaliteiten tot maar liefst 30fps, zonder hickups en andere storingen (tip voor Versatel!!!). Voor foto en video die-hards zal dit niet echt als een verassing komen want die weten al jaren dat Apple op dat gebied niet te kloppen is.

Cool is ook de nieuwe Apple Remote. Deze heeft wel erg veel weg van de iPod Shuffle, maar dat maakt hem niet minder fraai (zie foto).

Aan het softwarefront moet iTunes 6.0, natuurlijk ook met meer opties voor het beheren en delen van videocontent, verdere velichting brengen voor de vele (inmiddels ruim 28 miljoen) iPod, -Shuffle, -Nano en -Video gebruikers. Ook hier zijn de eerste kritieken niets dan lovend. Zo kun je nu ook muziek als 'cadeau' naar andere iTunes gebruikers sturen en wordt de videocontent afdeling van de iTunes winkel gelijk gelanceerd met 2000 clips en tientallen afleveringen van populaire (Amerikaanse) TV-series, allemaal voor $1,99 per stuk.

Tot slot introduceerde men ook nog de nieuwe iMac G5. Toegegeven, niet echt iets voor MobileCowboys, maar we willen het toch even melden en meer ook niet.

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.