Nieuws
17 september 2015 - Ron Smeets

Apple's Move to iOS Android app nu in Google Play store

Goed nieuws, nou ja nieuws voor Android gebruikers die de overstap naar een iPhone wel overwogen, maar nog niet uitgevoerd hebben. In de Google Play store staat sinds enkele uren de officiële 'Move to iOS' app van Apple. Die zou de switch van een Android toestel naar een iPhone een stuk eenvoudiger maken.

Wat de app feitelijk doet is het automatisch kopiëren en overzetten van diverse data en gebruikersgegevens. Denk daarbij aan foto's, berichten (van hangouts naar iMessage bijvoorbeeld), contactpersonen, bookmarks, email- en je Google account(s). Als je die laatste ook gebruikt voor je agenda en dergelijke, dan gaan die gegevens ook allemaal mee.

Handig, maar waar 'Move to iOS' natuurlijk niet bij kan helpen is het feit dat je de alle apps die je zelf de afgelopen maanden, of jaren, op je Android toestel geïnstalleerd hebt ook automatisch weer op je nieuwe iPhone verschijnen. Dat zul je toch nog altijd zelf moeten doen en rekening moeten houden met het feit dat sommige gratis Android apps in Apple's App Store wél geld kosten. Toch ook wel iets om rekening mee te houden. Niet alleen vanwege de eventuele extra kosten, maar toch ook de tijd die het kost, zeker als je heel veel apps gebruikt,

Move to iOS kun je gratis downloaden en installeren. Je hebt wel een Android toestel nodig waarop minimaal Android 4.0 staat. Opvallend, maar op zich niet zo gek, is dat van de eerste ruim 2500 beoordelingen die de Apple App inmiddels ontvangen heeft er bijna 2000 zeer negatief zijn (1 ster). Zou de app inderdaad zo slecht zijn? Of is dit een gevalletje van Android-vs-Apple fanboy gedrag? Ik denk toch zeker ook dat laatste. Tot slot ben ik wel benieuwd wanneer Google een 'Move to Android' app in Apple's App store zet... en of Apple die dan ook toelaat.

Google Play link

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.