Nieuws
11 januari 2006 - Ron Smeets

Apple's mobiele MacWorld nieuwtjes

De introductie van weer een nieuwe iPod werd niet verwacht tijdens Steve Job's presentatie op de MacWorld en die kwam er dus ook niet. Toch had Apple wel het een en ander aan mobiel nieuws te melden.

Zo is er nu (eindelijk) een FM Tuner voor de iPod van Apple zelf, de iPod Radio Remote. Nadeel is dat ie alleen werkt op de Nano en iPod G5 en de eerste klachten hierover zijn al gepost!

Ook voor de iPod is de universele AV Connection Kit waarbij je alle kabels om je iPod aan te sluiten op een externe Audio of Video device, een Apple Remote en dock, geleverd krijgt in één handige doos voor 99 dollar.

Het grootste nieuws is toch wel de nieuwe Intel based Laptop-lijn van Apple, de MacBook Pro. Leverbaar met een 15,4inch scherm en voorzien van Dual Core Intel processoren, afhankelijk van het model in 1,67 of 1,83GHz versie. De prijs zal hier voor de meesten de grootste spelbreker zijn, beginnend bij 1.999 dollar.

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.