Wearables
18 februari 2015 - Ron Smeets

Apple's iPhone Virtual Reality headset is nu gepatenteerde technologie Headset ziet er op tekeingen uit als een 3D bril van enkele jaren geleden

Na Augmented Reality, 3D realiteit is het nu de beurt aan Virtual Reality. Net als de eerste twee technologieën is ook VR niet helemaal nieuw, maar sinds de Occulus Rift viral ging duiken alle fabrikanten er op. Samsung onthulde al een VR Headset en nu heeft Apple een eigen model gepatenteerd. Of de fabrikant dit gadget ook echt gaat maken en verkopen is nog niet bekend.

De iPhone VR Headset werkt hetzelfde als die van de meeste concurrenten. Je schuift je iPhone er in, zet de bril op je hoofd en hoppa, je stapt zo in de virtuele wereld die zich op enkele centimeters voor je ogen ontvouwt. En in het geval van Apple lijken die paar centimeter zelfs gereduceerd te worden tot enkele millimeters (zie afbeelding hieronder). Of dat nu zo goed is voor je ogen weet ik niet, maar het lijkt wel wat erg krap.

Uiterlijk lijkt de iPhone VR headset meer op een 3D bril. Als de uiteindelijke versie er inderdaad zo uit gaat zien dan slaagt Apple er in ieder geval in om een VR gadget te maken dat redelijk compact gebleven is. In hoeverre het gewicht van de iPhone en 'bril' comfortabel dragen mogelijk maken zal moeten blijken.

Kijkend naar de tekeningen van Apple's VR headset / bril dan zijn ook een camera, microfoon en bedieningsknoppen aan de zijkant en een afstandsbediening te zien.

Bron

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.