Nieuws
28 april 2015 - Ron Smeets

Apple's bankrekening weer flink gegroeid iPhone 6 stuwt Apple naar nieuw omzetrecord, ondanks dalende iPad verkopen

Apple heeft gisteravond de resultaten over het eerste kwartaal van 2015 bekend gemaakt. Voor de Amerikaanse fabrikant was het qua omzet en winst het beste eerste kwartaal ooit. Met andere woorden; de bankrekening van Apple werd wederom flink gespekt. De omzet kwam uit op 58 miljard dollar en de nettowinst bedroeg 13.6 miljard dollar. Iets meer dan tweederde (69%) van Apple's omzet werd buiten de VS gescoord.

Verantwoordelijk voor deze record brekende resultaten waren vooral de iPhone 6 en 6 Plus. In totaal gingen er daarvan in het eerste kwartaal van 2015 ruim 61.1 miljoen over de toonbanken; 40% meer dan een jaar geleden. Ook de verkopen van Mac's zaten afgelopen kwartaal in de lift. Daarvan werden er ruim 4.5 miljoen verkocht; 10% meer dan een jaar eerder.

Toch had Apple niet alleen maar goed nieuws te melden. De verkoopcijfers van de iPad daalden met 23% naar 12.6 miljoen exemplaren. Tablets worden in het algemeen minder verkocht en daar heeft Apple dus ook last van.

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.