Nieuws
19 augustus 2013 - Redactie MobileCowboys

Apple's App Store krijgt een afdeling voor kinderen

De App Store van Apple krijgt in iOS 7 een aantal afdelingen die gericht zijn op kinderen. Eerder werd al bekendgemaakt dat de voorwaarden van iTunes zijn veranderd, die ervoor zullen gaan zorgen dat kinderen onder de 13 met behulp van onderwijsinstellingen gebruik kunnen maken van de App Store. Het bedrijf heeft een e-mail verstuurd aan ontwikkelaars om ze te herinneren aan de drie categorieën in de App Store die bij de lancering van iOS 7 actief worden. 

9to5mac wist te melden dat de rubriek Kids speciaal bedoeld is om ook de jongere mensen onder ons een veilige plek te bieden om apps te downloaden die bij hun leeftijd passen. Er komen drie specifieke leeftijdsgroepen in de rubriek: onder de 5 jaar, van 6 tot 8 jaar en 9 tot en met 11 jaar. Momenteel is er al een subcategorie met de naam Kinderen, maar die zal bij de introductie verdwijnen.

De veranderde voorwaarden en de nieuwe categorieën laten zien dat Apple allerlei voorbereidingen aan het treffen is om de App Store kindvriendelijk te maken. Dit omdat ze al maanden bezig zijn om iPads in het onderwijs te stimuleren. 

Over de auteur: Redactie MobileCowboys
 
De redactie van Mobilecowboys. Wil je iets melden of vragen neem dan contact op via: redactie@mobilecowboys.nl