Geruchten
11 april 2013 - Nichal Joosse

Apple zoekt techneut met verstand van flexibele displays

Via deze link vind je momenteel vrij weinig, maar ongeveer 11 uur geleden was op de website van Apple een vacature te vinden waarin het bedrijf op zoek was naar een specialist op het gebied van schermen die het interessant vindt om onderzoek te doen naar de ontwikkeling van flexibele beeldschermen. Het feit dat ze op zoek zijn naar een specialist op dit gebied, versterkt natuurlijk de geruchten dat de komende iPhone misschien wel een flexibel beeldscherm zal hebben. Vooralsnog is het nog eventjes afwachten, maar het is wel een beetje vreemd dat Apple de vacature heeft verwijderd nadat er media-aandacht over kwam. 

De vacature stond er al sinds het begin van deze maand. In de vacature was ook te zien dat het bedrijf op zoek is naar nieuwere en uitgebreidere manieren om schermtechnologie in de toekomst te kunnen laten veranderen:

-Hands-on experience and proven track of record in design, development and technical investigation of display technologies.
-In-depth understanding of display technology, particularly LCD & OLED design & optical performance trade-offs, including optical design, viewing angle, color and white point management, gamma and dimming control, visual performance and artifacts; and characterization metrics.

Apple is uiteraard niet de enige die denkt aan flexibele schermen. We weten allemaal natuurlijk nog dat Samsung in het verleden regelmatig demo's heeft getoond van flexibele schermen die nog in ontwikkeling zijn. Het enige probleem is dat de technologie al jaren in ontwikkeling is en dat het nog maar de vraag is of het echt een mainstream product kan gaan worden voor consumenten. Ook Sharp en LG experimenteerden eerder al met flexibele schermen. 

Over de auteur: Nichal Joosse