Geruchten
17 augustus 2013 - Redactie MobileCowboys

Apple zoekt nieuwe medewerkers in China

Volgens The Wall Street Journal is Apple op zoek naar nieuwe medewerkers in China. Apple is op de Chinese smartphonemarkt een kleinere speler dan in de rest van de wereld. Volgens onderzoeksbureau Canalys heeft Apple in China ongeveer 5 procent van de markt in handen, terwijl dit een jaar geleden nog 9 procent was. Apple's CEO Tim Cook liet eerder al weten dat hij China als een grote kans ziet voor het bedrijf. 

Ook qua omzet lijkt Apple het niet goed te doen in China, aangezien deze met 14 procent is gedaald. Daarnaast is het personeels- en milieubeleid van het Amerikaanse bedrijf erg omstreden, zowel in China als in andere landen. Medewerkers van de fabrieken van Foxconn worden uitermate slecht betaald, werken overuren en worden ook nog eens enorm slecht behandeld. De Chinese waakhond China Labor Watch bracht dit nieuws eerder ook al naar buiten.

Met nieuw personeel in China moeten de hiervoor genoemde problemen verkleind gaan worden. Apple is ook op zoek naar winkelspecialisten en beveiligingsspecialisten. Volgende maand lanceert Apple naar alle waarschijnlijkheid twee nieuwe smartphones: de iPhone 5C en de iPhone 5S. De iPhone 5C, een goedkopere versie van de iPhone, zou zich meer moeten gaan richten op opkomende markten als China. 

Over de auteur: Redactie MobileCowboys
 
De redactie van Mobilecowboys. Wil je iets melden of vragen neem dan contact op via: redactie@mobilecowboys.nl