Nieuws
12 december 2013 - Nichal Joosse

Apple wint patentzaak tegen Samsung in Zuid-Korea

De patentzaken tussen Apple en Samsung lopen nog steeds. Zo won Apple vannacht (bron: Reuters) een patentzaak tegen Samsung in Zuid-Korea, nota bene het thuisland van Samsung. Samsung had de zaak aangespannen omdat zij van mening waren dat de iPhone 4s, iPhone 5 en de iPad 2 een aantal patenten van Samsung schonden. Het ging om patenten waarin beschreven werd hoe berichten op een scherm getoond kunnen worden en een manier om groepsberichten te laten zien. Een miniscuul iets zou je denken, maar toch iets groots voor Samsung in deze patentenoorlog. 

Apple en Samsung strijden al sinds 2011 om verschillende patenten. In verschillende landen ontstonden er rechtszaken, met als doel om bepaalde toestellen van Apple/Samsung niet meer te kunnen verkopen/importeren in het desbetreffende land. Tot nu toe is er nog niet echt een winnaar: in het ene land wint Apple de rechtszaken terwijl Samsung weer in het andere land de rechtszaken wint.

Overigens is de uitspraak van deze zaak niet echt meer van deze tijd, aangezien Apple de iPhone 5 niet meer verkoopt. Apple mag de andere producten in ieder geval gewoon blijven verkopen in Zuid-Korea.

Over de auteur: Nichal Joosse