Nieuws
08 mei 2006 - Ron Smeets

Apple wint, Apple verliest

Een grappig bericht uit Engeland waar het Apple van Steve Jobs en de lokale naamgenoot en platenstudio van de Beatles voor de rechter stonden vanwege deze overeenkomst.

Volgens het platenlabel zou Apple sinds de komst van de iPods en iTunes Music Store met haar activiteiten te dicht in het vaarwater van Apple Records komen. De platenstudio eiste dus dat het Apple van Jobs verboden zou worden om die muziekgerelateerde producten nog langer van het Apple logo te voorzien.

De rechter kwam vandaag echter met een uitspraak die in het voordeel was van Job's en zijn team. Volgens de magistraat verschillen een muziekwinkel en 'afspeelapparaat' namelijk zoveel van een platenlabel dat hij het probleem niet inzag en dus in het nadeel van 'De Beatles' besliste.

Beide partijen reageerden op hun eigen manier. Jobs zei, nu de juridische strijd beslecht is, te hopen dat hij snel een dela kon sluiten met het platenlabel van de Beatles om diens muziek ook via de iTunes Store te kunnen gaan aanbieden.

Apple Records dacht daar echter heel anders over en zij hebben al laten weten dat ze ervan overtuigd zijn dat deze rechter de verkeerde beslissing genomen heeft en dat ze dus in hoger beroep zullen gaan.Gerelateerde links:
Siemens koopt ringtone rechtzaak af
Eminem start rechtzaak tegen ringtones
Apple iPod aangeklaagd voor gehoorbeschadiging
Apple aangeklaagd voor krassende Nano's
RIM niet bang voor rechtzaak
Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.