Nieuws
30 november 2011 - Ron Smeets

Apple wil ook de 'Duitse' Galaxy Tab 10.1N laten verbieden

Ondanks het feit dat Samsung gisteren in Australië het hoger beroep  tegen het verkoopverbod van de Galaxy Tab 10.1 Down Under gewonnen heeft en de tablet daar dus weer in de winkels gaat verschijnen geeft Apple de strijd tegen de Koreaanse fabrikant nog niet op. Ik neem aan dat de Australische uitspraak nog niet bekend was in Duitsland, maar ik denk ook niet dat Apple zich daardoor zou laten leiden.

Hoe dan ook, Apple heeft in Duitsland nu ook een zaak aangespannen tegen de, aangepaste, Galaxy Tab 10.1N (foto). Een versie van de Samsung tablet die niet meer (zo veel) op de iPad 2 lijkt. Apple denkt daar dus anders over.

De eerste zitting voor de nieuwe zaak van Apple tegen Samsung in Duitsland staat gepland voor 22 december. Vooralsnog zal dit dus geen gevolgen hebben voor de 'kerstverkopen' van de Galaxy Tab 10.1N bij onze oosterburen. Hoewel ik, en ongetwijfeld velen met mij, zeer benieuwd ben naar de uitkomst van deze nieuwe (Duitse) episode in de ruzie tussen Samsung en Apple wordt ik ook wel een beetje moe van deze slepende strijd tussen twee giganten die elkaar overduidelijk het tablet-licht niet in de ogen gunnen.

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.