Nieuws
08 september 2011 - Ron Smeets

Apple wil Galaxy verbod in Japan plus schadevergoeding

Is er nog een land waar Apple en Samsung niet met elkaar voor de rechter staan? Argentinië wellicht? Of moeten we het nog verder zoeken? In Tuvalu bijvoorbeeld. Als dat zo is dan denk ik dat de Amerikaanse en Koreaanse fabrikanten daar inmiddels ook wel al benaderd zullen zijn door met dollartekens doordrenkte advocaten en juriste!

Maar goed, Japan is inmiddels ook al toegetreden tot de landen waar Apple een verbod eist op de verkopen van een aantal Samsung producten. Het gaat vooralsnog om de complete Galaxy toestellijn.

Het gerucht gaat tevens dat Apple in de Japanse zaak tegen Samsung niet aleen uit is op een verkoopverbod maar ook een schadevergoeding van 1.3 miljoen dollar (ca 950.000 Euro). Dat lijkt een schijntje voor een bedrijf als Apple en Samsung. Of het moet een verkapte poging zijn van Apple om hiermee de kosten van de advocaten en juristen een beetje te drukken.

OK, ik klink misschien een beetje cinisch, maar dat echt ook wel mijn bedoeling hoor. De ruzie tussen Samsung en Apple wordt langzamerhand een wereldwijde zaak. En dat terwijl de twee fabrikanten toch echt wel wat beters te doen zouden kunnen hebben, toch? Natuurlijk, je moet als fabrikant je eigendommen (en patenten) kunnen verdedigen, maar je kunt dat ook overdrijven. Dit is volgens mij zo'n voorbeeld ;-)

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.