Toestellen
22 maart 2013 - Redactie MobileCowboys

Apple wil een smartphone die altijd op zijn ‘rug’ landt

Er is weer een nieuw Apple patent opgedoken waarbij een vallende smartphone -net als een kat- altijd op z'n pootjes terecht komt. De techniek die beschreven is in het patent moet er voor zorgen dat een smartphone tijdens een val zo draait dat hij op zijn ‘rug’ valt in plaats van het scherm (dat dan meestal meteen kapot is).

Het patent "Protective Mechanism for an Electronic Device" wat de iPhonemaker in September 2011 naar het US Patent and Trademark Office stuurde zou ervoor moeten zorgen dat het toestel zich automatisch omdraait als verschillende sensoren in de telefoon een afwijkende beweging registreren.

De accelerometers, positie en zelfs de beeldsensor werken volgens het patent samen en sturen een beschermingsmechanisme aan om zo de draai van het toestel tijdens een val te beïnvloeden zodat het toestel op z'n rug terecht komt ipv op het veel duurder touchscreen aan de voorkant. Of het systeem ooit geïntegreerd gaat worden in een iPhone is maar de vraag? Apple verdient flink aan losse onderdelen (schermen) en daarbij worden de toestellen steeds dunner waardoor er steeds minder ruimte is om dit soort complexe technieken ook nog eens in te bouwen. Lees meer over het patent op AppleInsider.

via

Over de auteur: Redactie MobileCowboys
 
De redactie van Mobilecowboys. Wil je iets melden of vragen neem dan contact op via: redactie@mobilecowboys.nl