Nieuws
18 augustus 2011 - Ron Smeets

Apple wil alle Galaxy toestellen uit de winkels laten halen

De Nederlandse ruzie tussen Apple en Samsung is, zo meldt Webwereld, een heel stuk groter dan tot nu toe bekend was.

Uit documenten die in onder ogen gekomen zijn van Webwereld blijkt namelijk dat Apple in ieder geval eist dat zes Galaxy producten van Apple uit de schappen gehaald moeten worden; de Galaxy Ace, SII, Tab (7 inch), Tab 10.1 en Tab 10.1v.

Maar dat is nog niet alles. In de aanklacht stelt Apple dat men de Galaxy Gio, de Nexus S, Galaxy 551, Galaxy Europa, Galaxy Apollo en Galaxy Mini ook als 'inbreukmakende producten' ziet. "Het ligt in de lijn der verwachting dat ook deze toestellen onder de beschermingsomvang van één of meer van de ingeroepen octrooirechten vallen", zo eist Apple. Deze toestellen zouden dus mogelijk ook uit de winkels moeten verdwijnen, als Apple gelijk krijgt van de rechter natuurlijk.

Nog een bijzonder detail is het feit dat Apple ook de winkels die zich niet aan een eventueel verkoopverbod gaan houden, schuldig zijn aan 'inbraak op de intellectuele eigendommen van Apple.

Gisteren is Samsung een bodemprocedure gestart tegen Apple waarin de Koreaanse fabrikant claimt dat Apple vier 3G patenten van Samsung schendt. En er lopen nog meer procedures. In totaal gaat het om ca. tien verschillende zaken tussen Apple en Samsung. Kortom, het eind van de ruzie tussen beide gadget giganten lijkt nog lang niet in zicht.

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.